En strålande utsikt – eller är det insikt?


Only Swedish today

Har ni också märkt att dagarna är längre och ljusare? Det kan till och med vara så att solen lyser. Idag är en sådan dag och när solen lyser blir man medveten om vad vinterrusk och stormar från väster gör för våra fönster, till och med två mil från kusten.
Så till verket. Ett rumsfönster framgrävt ur glömskan. Tvätt och putsning. Renare blev det även om det finns en del brister i finishen som får åtgärdas efter hand. Passade också på att komplettera med tätningslister som var obefintliga. Så nu skall här sparas mer energi (nu när vinterkylan försvunnit). Smart eller hur?

Sedan sist har det hänt en del.

  • Boksluten avklarade
  • En vävstol till har hamnat hos oss. Vävstolen hämtades upp i Småland. En 100 cm bred Lillstina. Tillverkad av Sture Ekengren. Den är tänkt att så småningom flytta vidare. Vävstolen är iordningställd och den medföljande mattvarpen skall vävas ned.
Lillstina  färdig för vävning
  • Vi har äntligen kommit igång med renoveringen av vårt kök som har varit planerad länge. Återkommer troligtvis till detta. Det är rörigt!
  • Jag har spunnit silke från hankies (silkerutor). Ett hekto tvåtrådigt garn som blev 765 m. Tänkt att färgas och vävas till en halsduk.
Färdiga härvor silkegarn
  •  Ateljén är röjd och handspunnet garn och ull har blivit mer överskådligt placerade. Hittar nästan fram till min mattvävstol igen.
  • Hemsidan är uppdaterad efter prisjusteringarna.

Känns som att det hänt och händer en hel del även om det inte märks när man är mitt uppe i det.