Da’n efter da’n efter da’n

Så var det annandag jul, en riktig slappardag.
Under gårdagen firade vi jul hos äldsta dottern med man som vid årets början flyttade mycket närmade oss och övriga släkten.
För första gången kunde vi fira jul hos dem. Tidigare har vi hindrats av avståndet som inte tillät att vi kunde resa fram och tillbaka under samma dag vilket är ett måste när vi har djur som skall ses till och utfodras både morgon och kväll.
Resvädret var inte det bästa. Dagen bjöd på snöblask omväxlande med moddiga vägar och regn som kunde vara underkylt.
Men eftersom KM är en säker bilförare gled vi sakta fram och kom till slutdestinationen på utsatt tid och kunde inta jullunch med kalkon och tillbehör tillsammans med alla barn med respektive och barnbarn.

Efter lunch som följdes av efterrätt, precis som det skall vara ris-ala-malta, kom gottebordet fram med hemgjort julgodis. Bland annat en supergod knäck som gillades av alla vuxna och försvann med expressfart, Mozartkulor med mera.
Och så det roligaste för barnbarnen – julklapparna.
Vi vuxna har avstått från julklappar under ett antal år men barnen får de hett eftertraktade. I år var det hälften mjuka paket från oss till våra barnbarn, åstadkomna vid symaskinerna under ett antal intensiva dagar.

En morgonrock till lilla S

Bland annat en morgonrock full med fjärilar som beundrades av både lilla S mamma och hennes moster.
Efter trevlig samvaro var det så dags att vända bilen med riktning hemåt.
På vägen varnades det via radio om ett antal trafikolyckor på vägen vi färdades. Alla orsakade av halka på grund av underkylt regn.
Efter fyra och en halv timma var vi hemma igen och efter att KM tagit hand om utfodringen av djuren kunde vi sätta oss till ro med en kopp kaffe och en skinsksmörgås.
En lång dag men mycket trevlig!