Målande beskrivningar – Vivid descriptions

English in between

Mitt liv är ett sammanpackat liv. Ett liv utan ordning och reda. Ett liv som består av trä, papper och färg. Färg i alla former och olika funktioner.
Vad är det som står på?
Vi renoverar vårt kök. Köket är den plats vi i vanliga fall tillbringar det mesta av vår tid, må vara arbetstid eller fritid. Nåja för att utföra vissa saker får man bege sig till andra lokaler, husbon´n till snickeriet och matmor till ateljén.
Det börjar kännas som att tålamodet är på upphällning. Dagarna går med kvistlack, grundfärg och färdigfärg. En liten ljusning finns det dock. Tapeten har plockats fram och en del våder skurits till. Väggen som bildar bas för tapeten är spacklad och grundmålad och i morgon bär det till – tror jag.

My life has become a compacting living life. A life without order. A life of wood, paper and paint. Paint of all kinds and with every function.
What’s going on?
We are renovating our kitchen. Our kitchen is the place where we spend most of our time, working-time or spare-time. Well, to do some things we have to go to other  facilities, hubby to the wood -workplace and mistress to the studio.
I can feel my temper is going down. The days passes  by with spray-coating, primer and gloss paint. There is after all a slight improvement. I’ve cut some length of the wall-paper. The wall has got some filler and primer and tomorrow is the day  –  I think.

I denna, nu så långdragna, röra finns det trots allt plats för spinnrock och ull. Jag har spunnit och tvinnat Klövsjöull från vår nye bagge. Ullen hade jag först separerat i en grå och en ”vit” del och spunnit var för sig till ett entrådigt garn. Varje färg har också tvinnats tvåtrådigt utan blandning. Prickigt garn tillhör inte mina favoriter vilket däremot naturfärgat garn gör. Detta garn blir levande med sina naturliga skiftningar.
Sammanlagt fem hekto garn blev det innan tvätt. 
Garnet som jag spunnit av de grå delarna av fällen blev något grövre än det ”vita” (det är mer beige än vitt) men kan troligen användas i ett gemensamt projekt. Bilder kommer.

In this everlasting chaos there is a place for my spinning wheel and some wool. I have spun and plied Klövsjö wool from our new ram. I separated the wool in two colours, one gray and one  white and spun and plied each colour separate. I don’t like spotted yarn but I do like the yarn spun from natural coloured wool whith it’s natural shades. I got a total of five hundred grams (1.1 lbs) of yarn before washing.
The grey yarn is slightly coarser than the white but will do well in the same project.  Photos will come.