Förändring till det bättre

Någon klok person har sagt att det är inte målet som är huvudsaken utan vägen dit.  Jag är nog en person som uppskattar resan eller kanske man hellre skall säga arbetet man måste göra för att komma fram till avsett mål. Den här gången betydde det att renovera min sist inköpta knyppeldyna. Renovering betydde, i alla fall innan jag började, att byta tyget på dynan. Det blev ett lite mer omfattande arbete än vad jag trodde. Tyget som skulle bytas ut höll inne en sönderfallande stoppning av krollsprint, nödtorftigt täckt av gråpapper, som passerat bäst före datum. Resultat blev att arbetsbordet snart var täckt med delar av något som liknade torrt hö. Jag fann mig inför valet att få tag på ny stoppning  och vänta en vecka på leveransen eller använda befintligt ”hö” och komplettera med undertyg och vadd som råkade finnas tillgängligt i mitt förråd. Det blev det sista eftersom mitt tålamod inte sträckte sig så långt att det kunde tolerera väntetid. Det tog lite längre tid än önskat men nu är dynan omklädd och har fått skyddstyg i samma färg och två överdragshuvor.

Påklädd till viss del
Yttertyget på plats

En knyppeldyna  bör ha en huva som skydd.

Skyddshuva x 2

Här blev det två, en gammalrosa och en lila. Nu är den tidigare, något slitna knyppeldynan, som en gång tillhört textilkonstnär Märta Rinde-Ramsbäck (enligt säljaren), fullt fungerande och användbar och även om nuvarande ägare inte på långt när kan anses så kvalificerad som tidigare användare, kommer den att kunna fungera som det är tänkt, till att knyppla på.

2 reaktioner till “Förändring till det bättre”

 1. Hejsan!
  Vad många project du har och håller på med,jättefint!
  Jag kom hit eftersom jag ville se på Göta fällbar vävstol, 4 skafts bordsmodell.
  Jag har en sån, via min dotter som fick den när hon jobbade i Stockholm, mer än 20 år sen. Då använde hon, sen dess nedpackad, och nu försöker jag nyfiken dam 70plus att med hjälp av make sätta upp och ihop den!
  jag läser gärna vad du skriver och önskar lycka till!
  Eva

Kommentarer inaktiverade.