Att markera text eller skrika

Only in Swedish today

Internet är bra att ha. Bland annat kan man hitta information om både det ena och det andra. Att vara medlem i ett community, som det finns ganska många av, kan vara mycket givande. Där kan förekomma allt, roliga inlägg, instruktiva inlägg, konversation och diskussion medlemmarna emellan, bilder, foton, teckningar.
Någon beskriver sin tillvaro i de mest underhållande tongångar andra behöver få och finner tröst i en svår stund.
Samtal och uppmuntran behöver vi ju alla.
I de alla flesta fall är det trevligt att läsa inlägg i de fora man besöker och att också ibland få uttrycka sin åsikt.

 Men -en sak som får mig att känna mig som om jag vore tillbaka i skolåldern igen och ha uppfört mig som man inte skall göra, är de inlägg, där skribenten för att betona viktigheten i de ord man själv anser så betydande för sammanhanget att de helt enkelt inte får missas, skriver dessa med stora bokstäver. Inte ett ord utan många ord, ibland hela meningar.
Det får mig, uppriktigt sagt, att känna mig påhoppad, som mindre vetande, en som måste tillrättavisas eller inte förstår det otroligt viktiga som skrivs.

Snälla  – man kan markera sin åsikt med asterisker, * *, runt ordet om det är så viktigt att ingen kan få tillåtas att missa det viktiga ordet när man läser.  Det brukar ändå framgå av den skrivna texten vad som bör markeras.

Om man inte vet hur det – i den bästa av tider – i alla fall borde vara kan man läsa om ”Vett och etikett på Internet – Netikett”    här

Och tycker du kära läsare av den här fULLständigt FÅRfärliga bloggen att det här är petitesser  – fine – det är din åsikt. Men lite eftertanke och ett försök att vara lite fin i kanten och tänka på hur man bemöter människor på Internet, när man nu inte ses i verkliga livet, kan ju i alla fall inte skada.

Ha en riktigt bra fortsättning på din dag.